top of page

Wil jij mooie en verzorgde nagels? Dan heb ik 7 tips wat je NIET moet doen


Als je nagels regelmatig breken, dan is het belangrijk om ze goed te verzorgen en te beschermen.

Nagels zijn een zeer belangrijk onderdeel van vrouwelijke schoonheid. Het zijn visitekaartjes. Stijl en modetrends hechten veel waarden aan mooie, verzorgde nagels.


De structuur van je nagels bestaat voor een groot deel uit een proteïne die ook keratine genoemd wordt. Deze proteïne is van essentieel belang om sterke en gezonde nagels te hebben.Wat moet je NIET doen/ wat is slecht voor je nagels:


1. Nagelbijten


Het zorgt ervoor dat je nagels zwak worden en sneller breken. De structuur van je nagels gaat achteruit en daardoor krijg je eerder scheurtjes.


2. Nagellak eraf krabben


Hiermee krab je als het ware het buitenste laagje, dat bedoeld is om de nagels te beschermen er af. Verwijder de nagellak altijd met een milde nagellakremover (zonder aceton).


3. Nagelriemen verwaarlozen


De nagelriemen zijn zeer belangrijk voor de gezondheid van de nagels. Wanneer je deze verwaarloost zorgt dit ervoor dat je nagels zwakker worden en uiteindelijk zullen breken. Nagelriemen wegbijten is helemaal uit den bozen. Gebruik een nagelriemverwijderaar om de dode huid die rond de nagels zit te verwijderen en duw hiermee zachtjes de nagelriemen naar achteren. Gebruik hierbij een goede nagelriemolie.

Deze olie zorgt ervoor dat de huid rondom de nagelplaat (de hele nagel) wordt gevoed en gehydrateerd waardoor de nagelriem soepel wordt. Je nagels zullen hierdoor sneller groeien.


4. De bovenkant van je nagels vijlen


Vijl nooit de bovenkant van je nagels, want daarmee haal je de beschermlaag eraf. Het bevordert ook de groei van bacteriën en schimmels en zal uiteindelijk ervoor zorgen dat je nagels zullen breken. Wees ook voorzichtig met het vijlen van de zijkanten. Ga hierin niet te ver.


5. Gelnagellak gebruiken


Gelnagellak op zich is niet schadelijk, het gaat om het verwijderen van gellak. Dit is schadelijk voor de structuur van de nagels. Met het vijlen ga je al snel te ver en vijl je de beschermlaag van je nagels eraf. Hoe krijg je gelnagellak en wel af? Wikkel elke nagel met een make-up-pad doordrenkt met nagellakremover (met aceton). Er zijn ook kant-en-klare wraps verkrijgbaar.,


6. Je nagels niet beschermen


Gebruik handschoenen als je veel met water in aanraking komt. Bijvoorbeeld als je gaat schoonmaken. De chemicaliën in schoonmaakproducten zijn schadelijk voor huid en nagels.


7. Je nagels niet voorzien van vochtinbrengende crème of olie


Net als je handen moeten je nagels voortdurend worden voorzien van vochtinbrengende crème, lotion of nagelriemolie om ze sterk, gezond en lang te houden. En natuurlijk zorg je er ook voor dat je voldoende water drinkt.Dit zijn mijn tips wat je dus niet moet doen :). Doe er je voordeel mee.

En...wees zuinig op je huid en nagels.


Liefs Karin60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page