top of page

Skincare Trends Summer 2022


De zomer vraagt om een eigen skincare routine met producten die je huid beschermen en laten stralen. Maar wat kun je nog meer doen en wat zijn de trends? Met de volgende summer skincare trends en onmisbare producten geef je je huid deze zomer net dat beetje extra.


1. Bescherm je huid


De bovenste laag huidcellen vormt je huid barrière en is in gezonde staat als je huid glad, stevig en goed gevoed aanvoelt. Hoe gezonder je huid barrière, hoe mooier, beter gehydrateerd en stralender je huid zal zijn. Reinig je huid mild en scrub liever niet te vaak in de zomer. Beter is een milde peeling te gebruiken om de dode huidcellen los te weken, zoals Naturgeist peeling-crèmemasker (met jojobawas, parels, amandelolie en sheabutter).

Bij mij verkrijgbaar voor € 26,50.


Ga je na de peeling de zon in, vergeet dan niet een zonnebrandcréme met minimaal SPF 30 aan te brengen. Officina Naturae is een gecertificeerde biologische zonnecrème, die bescherming biedt tegen UVA en UVB straling. De crème is vrij van parfum, parabenen en silliconen. Zonnefilters moeten anti-oxidanten bevatten én minerale filters. Deze filters werken namelijk bovenop de huid. Breng eerst je dagcrème aan en daarna de zonnebrandcrème. De zonnelijn van Officina Naturae is bij mij verkrijgbaar vanaf € 17,75.



2. Ice facials/jaderoller


Wat is er fijner op een warme dag dan verkoeling met een ijskoude massage/jade-roller? Je huid opfrissen met een roller gemaakt van jade (edelsteen) werkt niet alleen verkoelend , maar geeft je huid ook een mooie glow. Door je huid te masseren met deze roller (die je in de ijskast of diepvries bewaart) zet je de bloedcirculatie aan het werk. Masseer de huid met opwaartse bewegingen vanaf de kaaklijn richting de slapen. De ijskoude massage verbetert de elasticiteit van de huid en zal je huid langer glad en jong houden. Investeer wel in een echte edelsteen, anders heeft het geen effect.



3. Vocht, vocht en nog eens vocht


Het kan niet vaak genoeg gezegd worden...drink voldoende water op een dag! Het is belangrijk voor je huid want het zorgt voor afvoer van afvalstoffen en je huid wordt gehydrateerd van binnenuit. Ook is het belangrijk dat je dag- en nachtcrèmes gebruikt die vochtinbrengend zijn. Hyaluronzuur is zo'n zuur dat water in de huid kan vasthouden, waardoor het je gezicht hydrateert en laat stralen.


Naturgeist heeft een speciale vochtinbrengende lijn met hyaluronzuur in de vorm van een serum, een dag- en nachtcrème, een peeling en een masker. Geschikt voor elk huidtype, want elke huid huid kan vocht gebruiken. Het serum komt onder de dagcrème en wordt direct de huid ingesluisd. In de dag- en nachtcrème zit o.a. avocado, amandel en sheabutter.

Verkrijgbaar bij mij vanaf € 24,50.



Verder is het belangrijk om gezond te eten, stress te vermijden, matig te zijn met alcohol en te zorgen voor een goede nachtrust. Ik weet het, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Maar...iedere dag is een nieuwe kans!


Tenslotte: met een combinatie van de beste verzorging en deze skincare tips en trends straalt jouw huid net zoals de zomerzon. Geniet van de zomer!

En...wees zuinig op je huid, je hebt er maar één!



Liefs

Karin


Ps. Boek bij mij een gezichtsbehandeling op basis van vochtinbrengende producten van Naturgeist en je zult het verschil echt ervaren! Als extra krijg je een gratis proefje zonnebrandcrème.




48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page