top of page

Liever geen doffe huid met de feestdagen? 5 stappen voor een stralende huid!

Bijgewerkt op: 1 dec. 2022


De gezellige drukke decembermaand is aangebroken en dat brengt vaak stress met zich mee.

Te veel eten, alcohol drinken en weinig slapen zijn factoren die in combinatie met het winterweer niet ideaal zijn voor onze huid. Lees onderstaande tips om extra aandacht aan je huid te besteden:


1. Rijke gezichtsverzorging


Het koude weer en gure wind tasten de natuurlijke bescherming van je huid aan. En de warmte in huis brengt het vochtgehalte van de huid uit balans. Breng een extra beschermlaag aan met een volle, rijke en hydraterende gezichtscrème. Ga je naar buiten met guur weer en heb je een schrale huid of couperose dan is vaseline ook een uitkomst.


2. Mild reinigen


Een milde reiniging is belangrijk voor een stralende huid, zeker in de wintermaanden. Gebruik liever milde producten, zodat het natuurlijke vetlaagje van de huid niet wordt aangetast. Let er op dat er geen slechte alcohol ( ethanol, ethyl en benzyl) in zit.


Wat WEL in je produkten mag zitten is: cetyl-, cetearyl-, myristyl- en behenyl alcohol. Dit zijn alcohol soorten die de huid niet of nauwelijks aantasten en ze zorgen ervoor dat je vocht vasthoudt.


Alle producten van Naturgeist zijn zonder chemische stoffen en bevatten geen slechte alcohol.


3. Niet te heet douchen


Ik heb het al vaker gezegd maar blijf het herhalen...douche niet te heet. Je huid droogt er van uit. Gebruik milde zeep of douchegel (voor je lichaam) om je huid te reinigen zonder dat je de natuurlijke beschermlaag beschadigt. Eindig altijd met koud water, dat zorgt voor een goede doorbloeding en daar krijg je weer energie van.


4. Gezonde (buiten) lucht


Omdat de verwarming in de winter overuren draait (wellicht dit jaar minder) neemt de luchtvochtigheid in huis af. Ventileer je huis iedere dag en zet eventueel bakjes water op de radiatoren.

Maak iedere dag een wandeling in de frisse lucht. Het liefst minimaal een half uur. Daar krijg je weer energie van en je krijgt vitamine D binnen (ook al schijnt de zon niet).


5. Gezonde voeding (eventueel aangevuld met supplementen)


Voor een gezonde en mooie huid is het belangrijk deze van binnen én van buiten te voeden. Gezond eten en voldoende water drinken staan voorop.

Daarnaast kun je de huid en je lichaam ondersteunen met beautysupplementen zoals huid-haar-nagel (biotine) en vitamine A, C, D en E capsules.


Vitamine C is de belangrijkste omdat het essentieel is voor de vorming van collageen (bindweefsel) wat zorgt voor een stevige huid. Ook heeft het een hoge anti-oxiderende werking tegen invloeden van buitenaf (UV stralen) en het laat de huid stralen. Omdat vitamine C de productie van collageen stimuleert vermindert het de tekenen van veroudering. Dat wil toch iedereen?


Wees zuinig op je huid, je hebt er maar één!


Liefs

Karin


PS: Ben je op zoek naar een origineel kado voor je geliefde, vriend of vriendin? Verras hem of haar met de kadobon van Mooij bij Karin. Verkrijgbaar in een feestelijke kerst-editie-box, inclusief samples en lekkernijen!132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page