top of page

Goede voornemens voor het nieuwe jaar? Maak iedere dag een goed voornemen!


Wie doet dat nog, een goed voornemen maken voor het nieuwe jaar? Ik denk dat het achterhaald is. Ik denk dat je beter iedere dag een klein doel kunt maken.

Hoe doe je dat? In ieder geval in kleine stapjes. Welke dat zijn voor jou bepaal je uiteraard zelf.

Ik heb een aantal voorbeelden voor je waar je wellicht iets aan hebt:


1. Teveel gegeten met Kerst


Geeft de weegschaal meer aan dan normaal dan zal dat waarschijnlijk vocht zijn wat je vasthoudt. Probeer je routine weer snel op te pakken en drink water en groene thee. Groene thee zorgt voor vetverbranding en voor vochtafdrijving.

Zet je wekker een half uurtje eerder en maak een wandeling buiten. Je zult zien dat je daar veel energie uit haalt. Zo kan de dag fris en fruitig beginnen.


2. Houd je stofwisseling actief


Sla geen maaltijden over. Zes kleine maaltijden per dag geven betere resultaten dan drie maal per dag grote hoeveelheden voedsel te eten. Dus ontbijt, lunch en diner in normale porties en neem drie gezonde tussendoortjes zoals bijvoorbeeld fruit of griekse yoghurt met havermout, blauwe bessen en honing. Of maak eens een smoothie van 1/2 avocado, 1 banaan, 1 schep yoghurt/kwark, 1 walnoot en honing. Hierna ben je voorlopig verzadigd.


3. Spieren versterken met eiwitten


Je lichaam heeft een goed gedoseerde opname van eiwitten nodig om je afweer, je botten en je spieren te versterken. Bovendien leveren ze de broodnodige energie om fit je dag door te komen. Door eiwitten te eten verbrand je meer vet, vooral rondom het middel.

Eet niet teveel dierlijke eiwitten, er zijn voldoende plantaardige opties zoals:


*spinazie

*linzen

*bonen

*quinoa

*amandelen

*hoemoes

*kool


Bedenk dat een gekookt ei minder calorieën levert dan een gebakken ei (70 vs 100 cal.)


4. Superfoods die je spieren versterken en vet verbranden


Neem de tijd om een (week) menu samen te stellen. Voeg je onderstaande superfoods toe aan je menu dan zal je merken dat je hier niet van aankomt:


*havermout

*broccoli

*pompoen

*zalm

*avocado

*grapefruit

*(griekse) yoghurt

*kalkoen

*spinazie

*tomaten

*groene thee

*chiazaden

*hazelnoten


5. Zorg voor lichaamsbeweging


Lichaamsbeweging is een must als je fit, slank en in goede conditie wilt blijven. Je hoeft hiervoor echt geen uren in de sportschool door te brengen. Een (korte) dagelijkse routine is voldoende om je spieren strak en sterk te houden en je conditie op peil te houden.


*maak een ochtend wandeling voor de dag echt begint en neem daarna een warm-koude wisseldouche. Eindig met koud en je hebt de hele dag energie voor 2.


*spreek af met vriendinnen om te gaan wandelen. Al pratende maak je meer kilometers en het is nog gezellig ook.


*een wandeling of fietstocht na het avondeten zorgt ervoor dat het eten sneller en makkelijker verbrand dan als je gelijk op de bank neerploft. Iets lekkers bij de koffie daarna is dan ook geoorloofd.


*volg een online-workout of download de 7-minutes workout app. Gebruik eventueel gewichten voor extra verbranding.


*2 keer week extra inspanning wordt aanbevolen. Kies een sport die bij jou past en die je leuk vindt. Alleen dan kun je het volhouden.Tot slot nog 2 tips:


Laat snelle koolhydraten achterwege. Kies voor volkoren brood, volkoren roggebrood/crackers, zilvervliesrijst, volkoren spaghetti en zoete aardappels.


Wat je eet is zeer belangrijk voor het behouden van je spiermassa en een mooie, strakke huid. Maar.... vergeet de 80/20 regel niet. Eet en drink voor 80% gezond dan mag je 20% minder gezond eten. Mijn 'guilty pleasure' is chocolade. Wat is jouw guilty pleasure?Wat heeft bovenstaande met je huid en met schoonheid te maken?

Alles wat je eet en wat goed is voor je lichaam is ook goed voor je huid. Zo simpel is het.Wees zuinig op je huid, je hebt er maar 1 van!


Liefs Karin
61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Post: Blog2_Post
bottom of page