top of page

Wanneer begint je huid te verouderen? Huidverzorgingstips van Mooij bij Karin

Bijgewerkt op: 28 okt. 2021

Een mooie huid is een gezonde huid. Hoe houd je je huid gezond?Je huid is je grootste orgaan en het heeft diverse basisfuncties. Het beschermt het lichaam tegen zonlicht en bacteriën. Ook zorgt de huid ervoor dat de temperatuur op peil wordt gehouden en de hydratatie gehandhaafd blijft. De huid laat mensen voelen en ervaren.

Huidverzorging is voornamelijk bescherming en preventie.


Iedereen droomt van een mooie huid omdat het uiterlijk synoniem is met schoonheid.

Er zijn echter veel huidaandoeningen die goede verzorging vereisen. En je mag niet vergeten dat overmatige en onbeschermde blootstelling aan de zon één van de ergste vijanden van de huid is. Huidkanker en vroegtijdige veroudering worden met name met blootstelling aan de zon geassocieerd. Het leidt tot verlies van elasticiteit van de huid en zorgt voor rimpels.


Algemene informatie over huidverzorging


Er zijn 5 huidtypen: normaal, vet, vochtarm, droog en gevoelig. Om ze te herkennen moet je rekening houden met kenmerken zoals zachtheid, glans, schilfering, vochtbalans, bloedsomloop ect. Voor alle huidtypen zijn aangepaste producten verkrijgbaar.

De dunne huid rondom de ogen en lippen moet je extra goed verzorgen, dit zijn nl. de meest gevoelige gebieden en hier is de huid erg dun. Dagelijkse hydratatie met speciale (oog)crème wordt aanbevolen. En natuurlijk hoge SPF bescherming tegen de zon. De zon is één van de belangrijkste oorzaken van veroudering.Huidveroudering


Wanneer beginnen we te verouderen?


In de schoonheidswereld begint je huid te verouderen tussen je 30 en 35ste levensjaar. De cellen in je lichaam gaan slechter werken en de elasticiteit van de huid wordt minder. Je genetische programma begint te verslechteren en er treden veranderingen op zoals gewichtstoename, vertraging van de stofwisseling, hormonale veranderingen, geheugenverlies en veranderingen in je slaappatroon.Wat kunnen we doen om huidveroudering te vertragen?

Verjongen van de huid

Waarom is het zo belangrijk om de huid van het gezicht te exfoliëren (peeling) en te hydrateren (vochtinbrengen) ?

Het reinigen van het gezicht is belangrijk, omdat je het vuil en de make-up verwijdert dat zich gedurende de dag heeft genesteld in de huid. Doe dit 2 keer per dag: in de ochtend en avond. En natuurlijk breng je dag- of nachtcrème aan. Het liefst vóór de dagcrème een serum. Dit zorgt voor extra voeding, vocht en werkt anti-verouderend. Hydrateren is belangrijk voor het behoud van de huidtextuur en de vochtbalans.


Nog een tip: drink voldoende water en zon met mate.Zorg goed voor je huid, je hebt er maar 1 !

Liefs Karin
81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page