top of page

Hoe voorkom je dat je rimpels krijgt? Tips om ze te verminderen en hoe te bestrijden.

Bijgewerkt op: 3 aug. 2023


Na een bepaalde leeftijd beginnen er bij zowel mannen als vrouwen fijne lijntjes te verschijnen; het gevreesde woord "rimpels". We proberen ze te verbergen. Maar hoe kun je rimpels verminderen, of beter, hoe kun je zorgen dat ze langer wegblijven?


Rimpels in de huid ontstaan als gevolg van combinaties van factoren zoals verlies van elasticiteit, gebrek aan hydratatie en slechte collageenvernieuwing. Erfelijke factoren spelen ook een rol, zo'n 20%. Met andere woorden, we kunnen er zelf veel aan doen. Werk aan de winkel dus!4 tips:


-crème 's met vitamine E of druivenpitolie. Deze antioxidanten helpen het

verouderingsproces tegen te gaan. Ook bevatten ze voedende en hydraterende

eigenschappen.

-crème 's met Q10 en hyaluronzuur. Beide zorgen voor elasticiteit en zijn vochtinbrengend. Door regelmatig een masker met Q10 aan te brengen verhoog je het collageen in je huid.


-reinig je gezicht iedere avond met milde reinigingsmilk en -lotion. Ook als je geen of weinig make-up op hebt is het belangrijk voor het behoud van een mooie huid. Breng daarna een voedende nachtcrème aan en je huid zal je dankbaar zijn.


-bindweefselmassage. Door regelmatig een bindweefselmassage te ontvangen zal je huid meer collageen aanmaken. De bindweefsellaag wordt losgemaakt van de huid, zodat er tussen de lagen ruimte komt voor een betere doorbloeding en voeding van de huid.Factoren die van invloed zijn op rimpels en huidveroudering


Wil je een mooie, jonge uitziende huid behouden, dan is dit mijn advies:


-vermijdt overmatige blootstelling aan de zon

-gebruik zonneproducten

-zorg voor een goede nachtrust

-beperk stress

-drink voldoende water

-matig met alcoholVoeding


Een gevarieerd eetpatroon en een gezonde levensstijl zijn erg belangrijk voor een gezonde huid én gaat huidveroudering tegen. Noten bevatten allerlei gezonde voedingsstoffen die je huid ten goed komen. Wanneer je dagelijks een handje noten eet, krijg je veel antioxidanten en gezonde vetzuren binnen. Ongezouten en ongebrande amandelen zijn de beste noten die je kunt eten om rimpels te bestrijden.


Meer over voeding in mijn volgende blog.Tenslotte nog een laatste tip: ik werk met producten van Naturgeist. Vitaminen (A, B3, C en E) en kruiden komen uit de natuur. Dat is het mooie en fijne van deze complete cosmetica lijn, puur natuur. En dat merk je gelijk. Ik heb voor elk huidtype (droog, normaal, vet, vochtarm en gecombineerd) de juiste producten. Kijk eens in mijn webshop, daar vind je de producten van Naturgeist. Liever eerst advies? Laat het mij weten!Wees zuinig op je huid, je hebt er maar één!


Liefs

Karin43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page