top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMooij bij Karin

Met deze 9 voedingsmiddelen blijft je huid jong én zorg je goed voor je lichaam!

Bijgewerkt op: 25 apr. 2022


Ontdek de voordelen van voedingsmiddelen ter bestrijding van de veroudering van jouw huid.


Veroudering is een biologisch proces, iedereen krijgt daarmee te maken. Het proces van veroudering begint rond je 35ste levensjaar. Bloodsteling aan gifstoffen, een slecht voedingspatroon en UV-stralen zijn niet goed voor je huid. Met als gevolg: rimpels, verlies van vocht en verlies van elasticiteit.


Door de volgende voedingsmiddelen toe te voegen aan je eetpatroon kun je er zelf wat aan doen:


1. Avocado's


Avocado's zijn één van de beste voedingsmiddelen om veroudering van de huid te bestrijden. Ze bevatten enkelvoudige verzadigde vetten, essentiële aminozuren en vitaminen E. Hiermee wordt de vernieuwing van cellen gestimuleerd en dat zorgt voor een gezond en jonger lichaam.


2. Wortelen


Wortelen zijn rijk aan antioxidanten (vitamine A,B,C en E). Ze bevatten tevens bètacaroteen, één van de bestanddelen die beschermen tegen de zon. Je kunt wortelen het beste rauw eten. Nog een voordeel: ze bevatten weinig calorieën.


3. Pure chocolade


Pure chocolade of chocolade met meer dan 60% cacao is een gezond product. Het bevat antioxidanten die veroudering van de cellen bestrijdt. Deze antioxidanten bevorderen regeneratie (vernieuwing) van de cellen. Chocola eten is ook goed voor je geestelijke gezondheid: het geeft je een beter humeur en het verbetert je concentratie.


4. (Water) meloenen


Meloenen bevatten weinig caloriën en zijn rijk aan water en antioxidanten. Hierdoor zijn ze vochtafdrijvend, reinigend en ontstekingremmend. Dit zorgt voor goede afvoer van gifstoffen uit je lichaam.


5. (Blad) groentes


Alle soorten (verse) groentes zijn goede producten om je lichaam in het algemeen te beschermen en zijn dus ook goed voor je huid. De grote hoeveelheid vezels, antioxidanten en eiwitten ondersteunen de cel-activiteit en je immuunsysteem.


6. Blauwe bessen


Bessen bevatten veel vitamine C en antioxiderende voedingsstoffen. Ook verhoogt het de productie van collageen en elastine. Het eten van bessen verbetert de bloeddoorstroming. Het resultaat is dat je cellen beter van zuurstof worden voorzien.7. Noten


Noten hebben vele goede eigenschappen. Ze bevatten collageen, omega 3 vetzuren en vitamine E. Deze eigenschappen ondersteunen de celvernieuwing en zorgen voor verjonging van de huid. Walnoten en amandelen zijn favorieten. Ze bevatten veel eiwitten en vezels.


8. Eieren


Eidooiers bevatten veel biotine, goed voor je huid en haren. Ook bevatten ze veel vezels en vitamine D. In tegenstelling tot wat men vroeger dacht mag je tegenwoordig iedere dag een ei eten.


9. Bananen


De banaan is een supervrucht. De banaan bevat een hoge concentratie magnesium, kalium, ijzer, calcium, fosfor, vitamine A, C en B6 én veel vezels.Bovenstaande voedingsmiddelen zijn goed voor je huid, voor je lichaam, voor je algemene gevoel van welbehagen, voor je humeur én je energie!Wees zuinig op je huid, je hebt er maar één!Liefs Karin


Ps wat ga jij eten om een mooie huid te krijgen?


#mooijbijkarin #schoonheidsspecialist #schoonheidssalon #schoonheid #schoonheidsspecialistooij #mooi #voeding #versegroente #versfruit #celvernieuwing #voedingsmiddelen #superfoods #mooidoorvoeding #verjonging #veroudering #vitaminen #antioxidanten #gezichtsbehandeling #massage #zen #ontspanning #ooij #nijmegen #ooijbijnijmegen #bergendal115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page