top of page

Go with the glow! 5 tips om je zomergloed vast te houden.

Bijgewerkt op: 18 sep. 2023



Heb jij een mooie bruine tint gekregen deze zomer? Die wil je toch zo lang mogelijk vasthouden! Met de volgende tips en trucs gaat dat zeker lukken:



1. Goed blijven hydrateren/smeer je soepel


Vochtverlies kan de huidconditie verminderen en dat betekent dat de opgebouwde kleur ook sneller weg is. Een goed gehydrateerde huid houdt een kleurtje van de zon dus langer vast. Voor je gezicht kan je 1 of 2 keer per week een hydraterend masker gebruiken. Door de zon kan de huid uitdrogen, met een masker krijgt de huid weer een boost.


Tip: Het masker van Age-bye kan je 's avonds voor je naar bed gaat aanbrengen, zodat het de hele nacht kan intrekken en zijn werk kan doen. 1 a 2 keer per week is voldoende voor een stevige huid met meer collageen en minder rimpels/fijne lijntjes. In mijn salon verkrijgbaar voor € 48,50

(50 ml in pompflacon).


Voor je lichaam kan je het beste een aftersun gebruiken. Deze houdt jouw bruine kleur 2 tot 3 weken langer mooi dan bodylotion. Aftersun bevat extracten die de huid kalmeren, hydrateren en herstellen.

Cuprum, de biologische aftersun die ik in mijn salon heb, bevat olie op basis van zonnebloem, olijven, amandelen en aloë vera. Dit werkt kalmerend, verzachtend en verfrissend. Verkrijgbaar voor € 19,50 (100 ml, sprayflacon).



2. Srubben/peeling


Srubben, of liever een milde peeling, is altijd goed, ook als je bruin bent. Dode huidcellen verwijderen zorgt er voor dat je langer bruin blijft. Een milde peeling werkt hydraterend, zuiverend en houdt de celvernieuwing op peil. De huid neemt daarna beter de stoffen uit je verzorgingsproducten op. Let op: gebruik liever een milde peeling en doe dit niet te vaak. Voor een normale huid is 1 x per week goed. Bij een vochtarme en droge huid 1 x per 2 weken.

Milde peeling voor de vochtarme huid is bij mij verkrijgbaar voor € 26,50 (50 ml, pompflacon).


Voor je lichaam kan je het beste onder de douche scrubben, beginnend vanaf je voeten naar boven. Daarna rijkelijk insmeren met aftersun.



3. Gebruik een zelfbruiner/bruin zonder zon


Tegenwoordig werken de bodylotions met zelfbruiner beter dan jaren geleden. Je krijgt er geen oranje handen meer van maar wel een mooie, egale bruine tint op je lichaam.

Een spray-tan kun je laten doen door een specialist. In 5 tot 15 minuten wordt de tan op je lichaam gesprayd. Inmiddels zijn self-tanners zo ontwikkeld dat het thuisgebruik steeds makkelijker wordt.



4. Vocht/water


Het hydrateren van de huid blijft zeer belangrijk. Je bruine huid heeft veel vocht nodig. Water is het codewoord als je bruin wilt blijven, maar te lang en te heet badderen of douchen zorgt ervoor dat je kleurtje snel verdwijnt. Neem een korte, lauwwarme douche en...smeren, smeren, smeren. Ook blijft het belangrijk om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Het zorgt voor een betere doorbloeding van de huid. Je gezicht zal een gezonde glow krijgen.



5. Ga naar buiten


Door veel buiten te zijn behoud je jouw kleur langer. Ga lekker wandelen, fietsen, tuinieren of buiten sporten. Ook als het niet zonnig is, is het toch verstandig zonnecrème aan te brengen.

Mijn favoriet is de biologisch gekleurde zonnecrème van Cuprum. Deze licht getinte zonnecrème past de kleur aan jouw huid aan. Zo heb je gelijk een mooie bruine tint. Prijs € 29,50 (50 ml pompflacon).



Dit zijn mijn tips. Zorg goed voor je huid, je hebt er maar één!



Liefs Karin


PS Meer info over de genoemde producten vind je op mijn website onder de webshop.

Wil je producten bestellen, laat het mij dan weten. Aan de webshop wordt nog gewerkt.











103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page