top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMooij bij Karin

Langer bruin blijven? 5 tips om je bruine kleur vast te houden.

Bijgewerkt op: 4 okt. 2021


Heb jij een mooie bruine tint gekregen deze zomer? Zo houd je hem vast:


1. Srubben


Srubben is altijd goed, ook als je bruin bent. Dode huidcellen verwijderen zorgt er voor dat je langer bruin blijft. Onder de douche doet, beginnend vanaf je voeten naar boven, is het zo gedaan. Daarna rijkelijk insmeren met bodylotion of nog beter met aftersun. Meestal zit er aloë vera in, dat werkt kalmerend, voedend en herstellend.


2. Goed blijven hydrateren


Een goed gehydrateerde huid houdt een kleurtje van de zon langer vast. Voor je gezicht kun je wekelijks een hydraterend masker gebruiken. Door de zon kan de huid uitdrogen, met een hydraterend masker krijgt de huid weer een boost.

Voor je lichaam kun je het beste een aftersun of hydraterende bodylotion/milk gebruiken.


3 .Gebruik een self-tanner/spray-tan/bruin zonder zon


Tegenwoordig werken de bodylotions met zelfbruiner beter dan jaren geleden. Je krijgt er geen oranje handen meer van en als je een beetje oplet met insmeren krijg je een mooie egale bruine tint.

Een spray-tan kun je laten doen door een specialist. In 5 tot 15 minuten wordt de tan op je lichaam gesprayd. Maar inmiddels zijn self-tanners zo ontwikkeld dat het thuisgebruik steeds makkelijker wordt.


4. Vocht/water


Zoals ik al eerder schreef blijft het hydrateren van de huid zeer belangrijk. Je bruine huid heeft veel vocht nodig. Water is het codewoord als je bruin wilt blijven, maar te lang en te heet badderen of douchen zorgen ervoor dat je kleurtje snel verdwijnt. Neem een korte, lauwwarme douche en...smeren, smeren, smeren.

Ook blijft het belangrijk om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Het zorgt voor een betere doorbloeding van de huid.


5. Ga naar buiten


Door veel buiten te zijn behoud je jouw kleur langer. Ook als de zon bedekt wordt door een wolkendek. Ga lekker wandelen, fietsen, tuinieren of buiten sporten. Kun je daarna een power-nap doen in je heerlijke lounch-bank.

Zoveel vliegen in één klap!


Dit zijn mijn tips...zorg goed voor je huid, je hebt er maar één!


Liefs

Karin


#mooijbijkarin #schoonheidssalon #schoonheidsspecialist #schoonheidstips #gezichtsbehandelingen #gezichtsverzorging #huidadvies #schoonheid #mooi #ooij #nijmegen

#hydrateren #buitensporten #selftan #spraytan #bruinzonderzon #veiligzonnen #bodylotion #aftersun #scrubben #exfolieren #bruinetint #zomer #ooijbijnijmegen

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page