top of page

Kun je door het dragen van een mondkapje last kijgen van puistjes?

Bijgewerkt op: 20 feb.Het dragen van een mondkapje is geen pretje; het is warm, gaat jeuken en als je een bril draagt is dat irritant. Kun je er acne door krijgen?


De laatste tijd zie ik steeds vaker dames met acne rondom de neus en vooral op of onder de kin. Ze vragen aan mij hoe dat kan? Ze hebben nooit last van acne (gehad).

Mijn antwoord is ja, dat kan veroorzaakt worden door het dragen van een mondkapje.


Acne is een verstopping van talgklieren en omdat je vanwege gezichtsbeharing veel haarzakjes onder de huid hebt, heb je daar ook talgkliertjes. Bij acne zitten de uitgangen van de talgklieren verstopt en ontstaan er puistjes.


De stof van een mondkapje komt continu tegen je huid, waardoor de puistjes gaan ontsteken. Blijf ervan af om erger te voorkomen.


Het is ook niet slim om foundation te gebruiken, want dan is de kans op puistjes nog groter. De huid kan door de foundation minder goed ademen en gaat onder het mondkapje opzwellen. Hierdoor worden de uitgangen van de talgklieren nog nauwer en krijg je meer last van puistjes.Van welke stof moet het mondkapje gemaakt zijn?


Katoen eventueel in combinatie met chiffon (doorschijnende stof). Katoen ademt het beste. Let op, het moet wel dikke katoen zijn, anders helpt het niet tegen het virus. Nog een voordeel van katoen: je kunt het wassen op 60 graden.


Synthetische stoffen, zoals polyester, nylon en lycra, zijn WEL geschikt om te dragen als stof voor een mondkapje maar NIET fijn voor de huid. Het voelt zacht aan maar het kan puistjes veroorzaken, doordat het synthetische stoffen zijn en daardoor kunnen irriteren.


Conclusie


Maak of koop je zelfgemaakte mondkapjes, let er dan op dat ze van katoen zijn gemaakt,

in ieder geval aan de binnenkant. Soms hebben de kapjes namelijk meerdere lagen.

Ben je verplicht het mondkapje te dragen op je werk, ga dan af en toe naar buiten,

een frisse neus halen!Take good care of your skin!


Liefs

Karin

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page