top of page

Het effect én de voordelen van een ontspannende massage op lichaam en geest


Het effect van massage is het vrijkomen van endorfine (gelukshormoon) en oxytocine (knuffelhormoon) in het lichaam. Het regelmatig nemen van een massage heeft een langdurig positief effect op ontspanning van lichaam en geest, fysieke gesteldheid en nachtrust.


Een massage heeft veel voordelen: het maakt spieren soepeler, brengt de bloedsomloop op gang en zorgt voor afvoer van vocht en afvalstoffen. Met een massage geef je je immuunsysteem en weerstand een boost, wat ervoor zorgt dat je minder vaak ziek bent.Wat zijn de effecten van massage op het lichaam?


Er zijn nog meer voordelen van het laten masseren van je lichaam:


*vermindering van vermoeidheid

*ontspanning van verkrampte spieren

*verbetering van verslapte spieren

*vermindering van vochtophoping

*algemeen gevoel van welbehagen

*verbetering van de bloedcirculatie

*verbetering van de cel- en weefselstofwisselingWat zijn de technieken en effecten van een massage?


Het woord 'massage' komt van 'zacht wrijven' en van 'tasten'. Maar ook van:


*strijken:

Strijken verhoogt de bloed- en vochtcirculatie en de huidlagen worden aangezet tot vernieuwing. Het doel is stress verminderen.


*kneden:

De oppervlakkige weefsels worden losgemaakt van de diepe laag en spierweefsels worden verplaatst. Hierdoor wordt de doorbloeding van de spieren bevordert en afvalstoffen uit de weefsels verwijdert.


*kloppen:

Dit verhoogt de circulatie van het behandelend gebied en de spieren worden voorzien van voedingsstoffen. Kloppen wordt in het gezicht gedaan met de vingers. Op het lichaam met de rand van de handen (pinkzijde), met de handpalmen in een holle positie of met de vuisten.


*trillingen:

Deze worden kort en ritmisch uitgevoerd. Het zorgt voor spierontspanning en stimulatie van de bloedsomloop. Het geeft een prikkelend en daarna een kalmerend gevoel.Samenvattend zijn er alleen maar voordelen voor het ontvangen van een lichaamsmassage.

Ontspannend, kalmerend, doorbloedend, dieptewerking op de spieren, vochtafdrijvend, stressverlagend én het gevoel van welbehagen. Dit alles zorgt voor stressvermindering en een goede nachtrust.


Je kunt bij mij terecht voor een complete lichaamsmassage.

Nieuw is de Wellness-behandeling. Wat houdt deze behandeling in:


De rug wordt gereinigt met foamgel en gescrubt met zeezout in olie. Daarna volgt een uitgebreide massage van rug, nek en schouders. Vervolgens pak ik de rug in met vulkanisch modder en warme compressen. Tijdens het inwerken van de pakking masseer ik de achterkant van de benen en ik sluit af met een heerlijk voedende bodylotion.

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van aromatische werkstoffen en natuurlijke producten om de wellness beleving compleet te maken.


Probeer het eens uit en gun het jezelf!


Liefs

Karin


84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page