top of page

Hangende oogleden.....wat kun je er zelf aan doen? 5 tips!

Bijgewerkt op: 20 feb.
Zowel de wimpers als de wenkbrauwen spelen een belangrijke rol als het gaat om de ogen er opener uit te laten zien. Een slimme toepassing van make-up kan helpen om een expressiever uiterlijk te creëren.


Hangende oogleden worden veroorzaakt door vermindering van de elasticiteit en stevigheid van de huid gedurende de jaren. Er zijn echter trucjes om je uiterlijk te verbeteren, zoals:


1. Gebruik een primer


Breng een kleine hoeveelheid primer aan op je ogen. Het kan voor komen dat er schaduw op je oogleden en wenkbrauwen valt die je ogen donkerder doen lijken. Het is een basis die je aanbrengt voordat je andere producten aanbrengt. Een primer is verkrijgbaar in poedervorm en vloeibaar.


2. Waterbestendige eyeliner en mascara


Door waterproof eyeliner en mascara te gebruiken zal je make-up minder snel uitlopen iedere keer als je knippert of je ogen beweegt. Het aanbrengen van een eyeliner is een uitdaging. Probeer een lijn te tekenen op je bovenste ooglid, zo dicht mogelijk bij de oogbol. Hierdoor creër je groter uitziende ogen en verberg je de hangende oogleden.

Nog een tip: maak er een cat-eye-look van: met de eyeliner maak je aan het einde van je oog een uitschieter naar boven.


3. Kies voor bruine tinten oogschaduw op je oogleden


Wrijf een kleine hoeveelheid matte bruine oogschaduw op je bovenste ooglid. Gebruik dan een lichtere kleur daarboven. Volg de boog van je oog en wrijf het uit richting je wenkbrauwen.


4. Mascara op je wimpers


Heb je volle wimpers en een wimper-kruller in huis? Dan kun je na het krullen mascara aanbrengen. Door verschillende lagen aan te brengen (zonder klonten) creër je grotere ogen.


5. Fixeer je wenkbrauwen


Wenkbrauwen kunnen je helpen je look af te maken. Als je wenkbrauwen niet erg vol zijn, vul ze dan in met het juiste product. Dat kan oogschauw zijn, een wenkbrauw-potlood of koop een speciale wenkbrauw-kit.

Als je de huid net onder de wenkbrauwen lichter maakt, zien je ogen er opener uit.Denk eraan dat de beste manier voor de perfecte make-up die bij jou gezicht past een kwestie is van experimenteren.

Dit waren mijn tips, doe er je voordeel mee :)


Liefs Karin


Ps: Wist je dat je bij mij je wimpers en wenkbrauwen kunt laten verven?

En dat ik jouw wenkbrauwen in model kan epileren?

Of wat dacht je ervan dat ik bovengenoemde tips bij jou toepas?

Er is veel mogelijk, probeer het een keer...het resultaat zal je verbazen!
38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page