top of page

En...actie! 4 tips voor een open uitstraling!

Bijgewerkt op: 10 okt. 2023

In de ochtend toont de spiegel ons niet altijd het meest stralende gezicht. Gelukkig zijn er allerlei manieren om er in no-time fris en uitgeslapen uit te zien.Uit de kreukels


Hoe ouder je wordt, hoe meer tijd je gezicht nodig heeft om weer 'in de plooi' te komen. Een oudere huid (boven 30 jaar) bevat minder collageen en elastine waardoor de huid minder veerkrachtig is en de slaapkreukels er langer over doen om te verdwijnen. Ook werkt de bloed- en lymfecirculatie trager, met een dof en soms opgezwollen gezicht tot gevolg. De eenvoudigste manier om je huid wakker te maken is een plens koud water en goed reinigen.


Tijdens het aanbrengen van een serum en dagcrème kun je de huid een gezichtsmassage geven door met lichte druk cirkels te draaien. Begin bij je kin en werk van binnen naar buiten, steeds verder omhoog. Een speciale gezichtsborstel of een massageroller (Jade-edelsteen) zijn fijne hulpmiddelen.Weg met wallen


Vocht onder de ogen verminder je door al kloppend van de binnenste ooghoek naar buiten toe te bewegen. Door op deze manier je oogcrème aan te brengen, masseer je vochtwallen weg en verzorg je de gevoelige oog zone. Er zijn speciale eye-pads verkrijgbaar die je onder je ogen legt om vocht af te drijven. Ze werken verfrissend, kalmerend en hydraterend.

Een verkoelende ooggel of oogcrème geeft verlichting en vermindering van vocht. Deze en de eye-pads zijn mij verkrijgbaar.


Tip: Als je last hebt van wallen onder je ogen kan het helpen om met je hoofd iets hoger te slapen. Ook een satijnen kussensloop kan wonderen verrichten.De magie van make-up


Met de juiste make-up kun je de huid opfrissen en je blik openen. De nadruk ligt op de juiste make-up, niet op veel make-up. Bij een oudere huid is 'less is more' het motto, want teveel maakt ouder. Voor een egale tint kies je een foundation. Het maakt de huid mooier en egaler mits je de juiste tint kiest en niet teveel gebruikt. Daarna kun je losse poeder gebruiken die je met een grote kwast aanbrengt. Ook hiervoor geldt niet teveel en niet te donker of te licht.

Met een vleugje blush tover je een gezonde blos op je wangen.


Zijn het je ogen?


Een open en wakkere blik begint bij de wenkbrauwen. Onverzorgde, zware of te dunne wenkbrauwen maken je ouder en geven een vermoeide uitstraling. Met een wenkbrauwgel breng je ze eenvoudig in model en open plekjes vul je in met een wenkbrauwpotlood of poeder.

Een tipje lichte oogschaduw net onder het hoogste punt van je wenkbrauw opent je blik. Het is aan te bevelen voordat je oogschaduw aanbrengt, je eerst losse poeder op je ooglid aanbrengt. Zo gaat de kleur niet in de fijne lijntjes zitten. Ook glanzende oogschaduw wordt (omwille van de fijne lijntjes) afgeraden.


Verruim je blik


Een strakke eye-liner kan mooi zijn mits je dat goed kunt. Zet hem niet te dik want dan is de eye-liner teveel aanwezig. Sommige mensen gebruiken liever een zwart potlood. Gebruik dat wat bij jou past. Mascara opent je ogen en laat ze groter lijken. Breng eerst aan op het uiteinde van de wimpers en zigzag daarna vanaf de aanzet naar boven.


Mooie mond


Ook hiervoor geldt niet te donker want dat maakt ouder, het maakt je lippen smaller en het geeft je een strenge uitstraling. Kies voor frisse roze tinten of helder rood. Lichte kleuren weerkaatsen het licht waardoor de lippen voller lijken en je er fris en jonger uitziet. Kies een lipstift met een lichte glans. Zelf gebruik ik een lipstick kwastje om de lip-lijnen strakker te maken.Vergeet niet te lachen!


De beste beautytip om er stalend uit te zien is te lachen. Lachen maakt je mooi!

Door te lachen maakt je lichaam endorfine aan, waardoor je spieren ontspannen en stress verdwijnt. En wat dacht je van de frisse buitenlucht? Hierdoor krijg je vanzelf blosjes op je wangen. Een flinke wandeling werkt ontspannend voor lichaam en geest. En het mooie is: frisse lucht is (bijna) altijd aanwezig en nog gratis ook!Wees zuinig op je huid, je hebt er maar één!Liefs KarinPS. Van een bindweefselmassage knapt je huid enorm op. Meer informatie hierover is te vinden onder 'Pakketen en prijzen'.
68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page