top of page

6 tips om jouw huid zomer-proof te maken

Bijgewerkt op: 10 apr. 2020

Onze huid kan na de winter echt een oppepper gebruiken. Met deze tips kun jij straks heerlijk van het mooie weer genieten!


*Hydrateren van binnenuit


Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: drink voldoende water. Dit is hét middel voor een gezonde huid. Probeer per dag minimaal 1,5 liter water te drinken, zo blijft je huid goed gehydrateerd.


*Scrubben


Door je huid te scrubben zorg je ervoor dat je huid zacht en glad aanvoelt én dat de huid er glanzend en gezond uitziet. Vooral na de lange winter is dit aan te bevelen. Door te scrubben worden de oude huidcellen verwijderd. De scrub-behandeling bevordert de bloedcirculatie en de aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor het huidverouderingsproces wordt vertraagd.

Gebruik voor je gezicht een hele fijne korrel, voor je lichaam mag de korrel wat grover zijn. Vermijdt de huid rond de ogen want die is te dun om te scrubben. Verwen je huid na het scrubben met een heerlijk masker en afsluitend een rijkelijk voedende dag- of nachtcrème. En tot slot ga voorzichtig te werk: scrubben niet schrobben.


*Peeling


Het verschil met scrubben en peelings is het volgende:

Bij een peeling wordt er niet over de huid geschuurd, de huidcellen worden losgeweekt. Deze behandeling is daardoor milder voor de huid. Daarbij heeft een peeling een anti-bacteriële werking en is daarom geschikt voor het kalmeren voor een gevoelige huid en voor de probleemhuid met acne of rosacea.

In mijn salon gebruik ik enzymatische peelings, omdat deze peeling geschikt is voor elk huidtype.


Bij twijfel over welke scrub of peeling je het beste kunt gebruiken, neem dan contact met mij op. Ik kan je adviseren welke scrub/peeling het beste bij jouw huidtype past. En hoe vaak je dit mag toepassen.


*Niet langer pips

De (koude) winter en de gure wind zorgen ervoor dat de bloedcirculatie achteruit gaat en daarom kan deze een boost gebruiken. Geef jezelf een gezichtsmassage. Dit kun je doen met massagecrème of -olie maar ook met je dagcrème. Begin bij je hals en ga via de kaaklijn over je wangen (van binnen naar buiten) langzaam door naar je voorhoofd.

In mijn volgende blog ga ik verder in op het gebruik van een facial- of jade-roller. Dit is een roller om je gezicht te masseren, gemaakt van edelstenen. Ik heb hem bestelt en ga hem uitproberen. Over een paar weken zal ik laten weten wat ik er van vind. Wordt vervolgd.


*Niet te heet douchen


Een gezonde huid begint met wassen, maar let op, heet douchen zorgt voor extra uitdroging van de huid. Hoe lekker het ook is, kies voor lauwwarm water. En mocht je toch in de verleiding komen, gebruik dan wisseldouches; wissel heet met koud af en eindig met koud. Hierdoor komt de bloedcirculatie weer goed op gang.

Een soepele en gehydrateerde huid krijg je door zowel je gezicht als lichaam te verwennen met een vochtinbrengende crème.


*Bescherming


Ook bescherming blijft belangrijk. En dan bedoel ik natuurlijk bescherming tegen de zon. Breng rijkelijk zonnebrandcrème of lotion aan met een hoge factor/SPF. Voor het gezicht raad ik SPF 50 aan. Ik heb in de opleiding geleerd dat je dat ieder halfuur zou moeten doen. Oké het is misschien veel maar doe het in ieder geval regelmatig. En natuurlijk niet zonnen in de heetste uren van de dag.


Wees zuinig op je huid, je hebt er maar één !


Liefs Karin

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page