top of page

Weg met de winter! 5 tips voor 'laat de lente maar komen'

Bijgewerkt op: 19 jan.

Heb jij ook genoeg van het kwakkelende winterweer? Ben jij toe aan de lente? Ik wel!

De lente breekt gelukkig weer aan. Hoewel we dat nog niet dagelijks ondervinden merken we wel dat het langer licht is. En daar krijg je energie van. Sta op uit je winterslaap en wordt wakker van de vogels die fluiten. Gooi de ramen open en trek je wandelschoenen aan. Adem diep in door de neus en langzaam uit door de mond. Laat de lente en zomer maar komen!Wat betekent de lente voor jouw huid?


Door de verwarming en het vele binnen zitten heeft de huid een vocht-boost nodig. Maar eerst moeten de oude huidcellen verwijderd worden. Dit doe je door (voorzichtig) met een milde gezichtsscrub of peeling te scrubben. Een goede dieptereiniging en het verwijderen van talg is belangrijk. Dit kun je zelf doen door boven een bak met heet, dampend water te hangen. Nadat de porieën verwijdt zijn mag je onzuiverheden/mee-eeters verwijderen. Zorg wel dat je hygiënisch te werk gaat (tissues om je vingers en na-desinfecteren).


Hierna verwen je de huid met een vochtinbrengend masker. De meeste maskers hebben een inwerktijd van 15 minuten. Haal het daarna zorgvuldig met lauwwarm water eraf. Gebruik een lotion om de laatste restjes te verwijderen en breng daarna een vochtinbrengend serum en een voedende dag- of nachtcrème aan.


Natuurlijk kun je bovenstaande ook door mij laten doen :)De kracht van vitamine D


Vitamine D is niet alleen belangrijk in de winter maar ook in het voor- en najaar. Het is belangrijk voor je hele gezondheid en welzijn. Maar zeker ook voor je huid.

Belangrijk is dat je genoeg zonlicht krijgt. Als je dagelijks tussen 11:00 en 15:00 uur een half uur tot een uur zonlicht op je hoofd en handen krijgt dan zou dat al voldoende zijn. Voor of na die tijd kan ook, alleen dan moet je langer zonlicht 'vangen'. Goed te doen toch?Maar hoe weet je of je voldoende vitamine D binnenkrijgt?


Er zijn 5 signalen waaraan je een vitamine D tekort aan je huid kunt aflezen:


1 . Een doffe huid

Als je huid dof is of minder stevig en soepel voelt, kan er sprake zijn van een tekort. Dit geldt ook als je last hebt van donkere kringen onder je ogen. Vitamine D zorgt ervoor dat de huid zich herstelt.


2. Puistjes

Vitamine D kan het aantal ontstekingen van de huid verkleinen. Door een tekort kan je meer last hebben van acné en rosacea. En je bloedsuikerspiegel stabiliseert door vitamine D.


3. Fijne lijntjes

Vitamine D werkt als een antioxidant, dat betekent dat het vecht tegen fijne lijntjes en rimpels. Hoe meer vitamine D, hoe minder diepe rimpels en fijne lijntjes zich ontwikkelen.


4. Droge huid

Heb je een droge of jeukende huid, dan heb je een vitamine D tekort. Vaak is dit zichtbaar op de wangen, kin en het voorhoofd. In extreme gevallen kun je zelfs eczeem ontwikkelen.


5. Transpireren

Transpireer je overmatig over je lichaam en je gezicht, dan heb je ook een D tekort.Er zijn serums en crèmes die vitamine D bevatten, maar je kunt ook supplementen slikken ter aanvulling.

Zelf ben ik bezig met een kuur van Balance Oil / Zinzino. Hierin zit een hoge concentratie vitamine D, olijfolie en visolie (omega3). Goed voor hart, hersenen en de bloedsuikerspiegel (minder schommelingen, minder eetlust) maar vooral ook voor je huid. Ik ben echt fan! Wil je meer informatie hierover, bel of app mij op 06-49051616 of mail naar mooijbijkarin@gmail.comTot slot nog een tip:


Vitamine D zit in:

  • vette vis: haring, zalm, makreel

  • vlees: rundvlees

  • eieren en kaas

  • zuivelproducten: griekse yoghurt

  • groente: broccoli

  • fruit: sinaasappels en vijgen


Wees zuinig op je huid, je hebt er maar één!


Liefs Karin
75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page