top of page

Summer vibes! Met deze 4 zomer-tips én 4 feiten ga je extra stralen!

Bijgewerkt op: 17 mei 2023




Salty hair, sun-kissed skin and sandy toes...I love summer!



Je haar groeit sneller, je nagels zijn sterker, je humeur is beter en je hebt meer energie, kortom:

's zomers zijn we op ons best. En als je huid een zonnige tint heeft straal je vanzelf.



Ik heb 4 tips en feiten voor jou die goed zijn in het lente- en zomerseizoen:



1. Peeling/scrubben


Een milde peeling kan heel goed in de zomer. Daarmee stimuleer je de celvernieuwing en houd je langer je bruine tint vast. In mijn salon gebruik ik de vochtinbrengende peeling van Naturgeist. Dit is een milde peeling met jojobawas, amandelolie en sheabutter. Klanten zijn hier zeer tevreden over en hij is geschikt voor elk huidtype.


Feit: UV straling speelt een grote rol bij vroegtijdige huidveroudering. UVA-stralen (A staat voor Aging) zorgen voor rimpels (ook door glas en wolken) en UVB-stralen (B staat voor Burning) zorgen voor verbranding.



2. Zomerserums


Start elke zomerdag met een dun laagje serum onder je dagcrème. Het versterkt de huidweerstand en zorgt ervoor dat je minder snel pigmentvlekken krijgt. Serums zijn rijk aan anti-oxidanten (vitamine A, B3, en C) en hyaluronzuur (vochtinbrengend). Nadat het serum is ingetrokken breng je de dagcrème aan en daarover de zonnebrandcrème. In mijn salon heb ik een nieuw merk van Italiaanse komaf genaamd Cuprum. Een biologische crème, zonder chemische middelen, zonder plastic en hij smeert goed uit, zonder een witte waas achter te laten.


Feit: als je meerdere beautyproducten met een SPF over elkaar aanbrengt, verhoog je de bescherming niet. De hoogste factor telt.



3. Brandschoon


Als je dagelijks een zonnecrème gebruikt moet je 's avonds grondig reinigen. De structuur van de filters is hardnekkig: de deeltjes hechten sterk aan het huidoppervlak. En je transpireert ook meer in de zomer. Door elke dag je huid grondig schoon te maken behoudt je huid een frisse en gezonde gloed. Reinig met een milde reinigingsmilk en gebruik daarna een lotion om de ph waarde te herstellen en de laatste restjes milk en vuil te verwijderen.


Feit: de zon bevordert de aanmaak van vitamine D, boost het immuunsysteem en is heel goed voor ons geluksgevoel. De vier belangrijkste gelukshormonen zijn serotonine, dopamine, endorfine en oxytocine.



4. Pamperen


Na een dag in de zon moet je de huid altijd overdreven pamperen. Gebruik voor je gezicht een vochtinbrengende crème en voor de nacht een voedende, rijke en volle crème. Bij verbranding raad ik een aftersun product aan verrijkt met aloë vera, dat werkt verkoelend.

Voor het lichaam kun je een aftersun, een bodyolie of rijke balsem gebruiken.


Feit: bruine en glanzende benen maken optisch slanker. Doe er je voordeel mee :)


And always keep in mind: "an SPF a day, keeps the wrinkels away"

Geniet van de lente en zomer!



Liefs Karin



P.s. In mijn salon werk ik met producten van Naturgeist en de zonnebrandlijn van Cuprum.


Deze zonnebrandlijn bevat: * pompflacon 50 ml voor het gezicht (29,50)

* pompflacon 50 ml voor het gezicht en lichaam met SPF50 (27,50)

* pompflacon 100 ml voor het gezicht en lichaam met SPF 30 (28,50)

* aftersun spray pompflacon 100 ml voor gezicht en lichaam (19,50)


Ik heb ze zelf uitgeprobeerd en ben er super tevreden over. Alle producten zijn bij mij verkrijgbaar en binnenkort ook te bestellen via mijn website in de webshop.







116 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page