top of page

Mijn tip voor een stralende huid: Bindweefselmassage: Wat is het en wat doet het voor jouw huid?

Bijgewerkt op: 12 jan.Bindweefselmassage is een zeer effectieve methode voor het verbeteren van de conditie van de huid waardoor deze stralend en strak wordt en rimpels vermindert.De huid is ons grootste orgaan. Bindweefsel is een weefsel dat onderdeel uitmaakt van alle organen van ons lichaam. Het geeft een ondersteunende en verzorgende functie en beschermt de organen tegen infecties.Bindweefselmassage heeft verschillende effecten op het lichaam. Enkele effecten zijn:


 1. Verbeterde huidconditie: Bindweefselmassage verbetert de bloedtoevoer naar de huid wat bijdraagt aan een gezonde huid. Het helpt bij het stimuleren van collageenproductie.

 2. Verbeterde doorbloeding: Er worden meer zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels getransporteerd. Dit helpt bij het bevorderen van de algemene gezondheid.

 3. Verhoogde elasticiteit: Door specifieke massagetechnieken neemt de elasticiteit van het bindweefsel toe.

 4. Vermindering van verklevingen: Verklevingen kunnen ontstaan als gevolg van littekenvorming en het verminderen ervan bevordert de soepelheid van de weefsels.

 5. Stimulatie van het zenuwstelsel: De massage kan invloed hebben op het zenuwstelsel, wat kan leiden tot ontspanning en stressvermindering.Wanneer kies je voor bindweefselmassage?


Het is toe te passen bij een vale, vermoeide huid, acné, littekenvorming, rimpels en om huidveroudering te vertragen. Starten in kuurverband geeft het beste resultaat. Eenmaal per week gedurende 4 weken, daarna 1 keer per 3 weken (4 X herhalen) en voor onderhoud eens per 6 weken. Aangevuld met de natuurlijke cosmetica producten van Naturgeist, mijn tips voor een stralende huid (zie onderaan mijn blog) én eventuele suppletie = gegarandeerd succes!Kort samengevat:


Bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verjonging van de huidstructuur, het verstevigt en zorgt voor nieuwe aanmaak van bindweefsel. Ook zorgt het voor afvoer van afvalstoffen en zet het aan tot celvernieuwing. Hierdoor verbetert de conditie van de huid, waardoor deze strakker en gladder wordt. Een jong en rimpelvrij gezicht bestaat uit goed en gezond bindweefsel wat vol zit met collageen en elastine. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen aangemaakt, de huid wordt hierdoor slapper en dunner en dat geeft rimpels en kraaienpootjes.


Een kuur wordt uitgevoerd voor het verbeteren van lijntjes en huidverslapping in het gezicht, hals en decolleté. Daarnaast kan de behandeling heel goed worden ingezet om cellulitis te verbeteren. De 'deukjes' in de huid worden minder diep en het huidoppervlak wordt gladder en strakker. Dit kan ook in combinatie met cupping (alleen op de bovenbenen).De bindweefselmassage kan op het hele lichaam worden uitgevoerd. Ik beperk mij tot het gezicht, hals en decolleté, de rug en bovenbenen.Boek je een bindweefselmassage in kuurverband dan ontvang je het retinol serum met vitamine A, B3, C en hyaluronzuur van Naturgeist t.w.v. € 31,50 gratis!

Na afloop van iedere behandeling krijg je een collageen-drankje (goed voor de aanmaak ervan).


Aanbieding voor de maanden januari en februari 2024: € 50 i.p.v. € 70 !!


Uiteraard is het ook mogelijk om eerst te voelen en ervaren of het iets voor jou is. Er zijn ook losse behandelingen mogelijk en alle behandelingen duren 60 minuten.


Zie ik je binnenkort?


Wees zuinig op je huid, je hebt er maar één!Liefs KarinPS Mijn aanvullende tips voor een stralende huid:


 • gebruik een serum onder je dagcrème

 • gebruik zonnecrème en zon met mate

 • drink voldoende water (1,5 liter)

 • zorg voor voldoende beweging

 • zorg ook voor ontspanning en goede nachtrust (evt. aanvullend Magnesium suppletie)

 • een goede huidverzorging/reiniging kan wonderen doen

 • eet voedsel waar belangrijke vitamines en eiwitten inzitten:

eieren, noten, vette vis, bananen, wortels, avocado's, blauwe bessen, verse groente/fruit

 • wees zuinig met zout, suiker, vet, zuivel en koffie

 • slik extra supplementen waar vitamine A, D, B, C , E, zink en omega 3 inzit:

Omega 3 en C: voor aanmaak van collageen

E: als anti-oxidant (gaat huidveroudering tegen)51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page