top of page

De mannenhuid! 5 meest gestelde schoonheidsvragen door mannen

Bijgewerkt op: 12 jun. 2023






Schoonheid en verzorging van de huid is allang niet meer alleen een 'vrouwending'. Ook mannen verzorgen de huid steeds vaker en beter. Maar ze hebben wel andere producten nodig, want de mannenhuid is anders dan die van vrouwen.



1. Vanaf welke leeftijd moet ik producten gaan gebruiken?


Omdat de mannenhuid vaak dikker en vetter is dan die van vrouwen krijgt de man later verouderingsverschijnselen zoals rimpels en een slappere huid. Maar ook bij mannen loopt de productie van collageen achteruit na hun 30ste jaar. En als er eenmaal rimpels verschijnen zijn ze dieper. Op tijd beginnen (rond je 30ste) met een verzorgend product is dus een goed idee.

Kies een dag en/of nachtverzorging die je huid energie en extra vocht geeft, zodat de cellen zichzelf kunnen herstellen en je vochtbalans op peil blijft. De vochtinbrengende dagcrème en de multivitamine nachtcrème van Naturgeist zijn uitstekende producten voor de mannenhuid. Ze brengen de vochtbalans weer op peil en de nachtcrème zorgt voor herstel van de huid.


Tip: alcohol, roken en zonnen verouderen je huid, dus als je zuinig bent op je looks weet je wat je te doen staat :)



2. Hoe reinig ik mijn huid?


Ook de mannenhuid moet iedere dag goed gereinigd worden. Dat kan onder de douche met de sinaasappel reinigingsolie van Naturgeist. Zorg er voor dat je niet te heet doucht want daar droogt de huid van uit. De reinigingsolie verwijdert vuil en vet zonder de huid uit te drogen. Breng na het douchen een dag- of nachtcrème aan voor een optimale verzorging en hydratatie.



3. Is exfoliëren (peeling/scrubben) goed voor mijn huid?


Het beste is je huid 1 x per week te exfoliëren. Zo verwijder je dode huidcellen en krijgt de huid een diepe, grondige reiniging. Daarnaast verzacht een peeling het gezichtshaar en voorkomt het ingegroeide haren. Vermijd de gevoelige huid rondom de ogen en gebruik een milde peeling. Ook dit kan je doen terwijl je doucht. Gebruik na de peeling een hydraterende, vochtinbrengende crème.


Tip: de milde peeling van Naturgeist is zeer geschikt voor de mannenhuid en is bij mij verkrijgbaar.



4. Hoe scheer ik mijn gevoelige huid?


Een gevoelige huid kan door het scheren snel geïrriteerd en branderig aanvoelen. Kies daarom voor nat scheren. De combinatie van warm water en scheerschuim maakt de baardharen zachter en zorgt dat je beter kunt scheren. Gebruik scheerschuim met allantoïne en laat het even inwerken voordat je begint. Dat verzacht en kalmeert de huid en voorkomt scheerbrand. Spoel het schuim weg met warm water en verzorg je huid met een gel of hydraterende balsem die irritatie kalmeert. Ook deze balsem heeft Naturgeist is het assortiment.


Tip: zorg dat je mesje vlijmscherp is (en gebruik het mesje slechts een paar keer) dan is de kans op wondjes en irritatie kleiner.

Tip 2: scheer niet iedere dag, geef je huid tussendoor één of meerdere dagen rust.



5. Welke factor zonnebrand moet ik in de zomer gebruiken?


Welke UV bescherming je nodig hebt hangt af van je huidtype. Heb je een lichte huid, blond haar en blauwe ogen, dan heb je SPF (Sun Protection Factor) 50 of 30 nodig. Met bruin, donker haar en bruine ogen is SPF 30 of 15 voldoende om huidveroudering tegen te gaan.


Tip: door zwemmen, afdrogen of transpiratie moet je het product elke 2 uur opnieuw aanbrengen. En nog een tip: vergeet niet je neus, de randjes van je oren en je nek goed in te smeren.



Je huid laten verwennen door de expert


Een beautybehandeling bij de schoonheidsspecialist is een aanrader! Probeer het eens uit en je zult ervaren hoe fijn dat is. Na een oppervlakte- en dieptereiniging (peeling incl. vapozone) krijg je een uitgebreide gezichtsmassage. Daarna een gezichtsmasker om de huid te voorzien van extra verzorging, voeding en hydratatie. Tussendoor mag je kiezen voor een voet- of hoofdmassage. En voor nog meer ontspanning is er 'relaxing' muziek, zodat je compleet zen naar huis gaat.


Wanneer maak jij een afspraak?



Wees zuinig op je huid, je hebt er maar één !



Liefs Karin



Ps: Producten van Naturgeist zijn bij mij verkrijgbaar

Voor meer info neem contact met mij op via het contactformulier op mijn website

of bell/app mij op 06-49 05 16 16.


Pps: een tip voor vaderdag: een kadobon met extra's (denk aan een speciaal biertje)

én leuk verpakt!












72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page