top of page

Huidproblemen? Dit zegt het over jouw gezondheid!
Elk 'nummer' in je gezicht staat voor een orgaan in je lichaam:


1 = dunne darm 6 = lever en galblaas

2 = blaas 7 = maag

3 = lever 8 = longen

4 = hart 9 = dikke darm

5 = nieren 10 = hormoonhuishouding

11 = bloedvaten

Hoe werkt het?


Bijvoorbeeld: Heb je wallen onder je ogen (5) dan kan dat duiden op nierproblemen. Wellicht kan je minder zout gebruiken en meer water drinken. Ik spreek hierbij uit ervaring. Rond mijn 40ste had ik best al flinke wallen onder mijn ogen. Ik ben bewust minder zout gaan eten en meer water gaan drinken. Mijn schoonheidsspecialist wees mij hierop. En door lymfdrainage massage (afvoeren van vocht) is het uiteindelijk vermindert.


Bij pubers zie je vaak rond de mond en op de kin puistjes. Dat zijn duidelijk de hormonen (10).

Zoals gezegd, elke zone refereert aan een bepaald orgaan. Let hierbij op verkleuringen, rimpels, zwellingen, acné, roodheid of eventuele schilfers. Maar ook bij een doffe huid, droge huid, wallen onder de ogen of eczeem.

Er hoeft geen sprake te zijn van een acuut probleem, maar het desbetreffende orgaan is of overactief, vermoeid, of vraagt om aandacht. Hoe hiermee om te gaan?


Ten eerste: heb je acute problemen ga dan zo snel mogelijk naar de huisarts.

Heb je 'kleine' problemen, oneffenheden, onzuiverheden of andere zaken (zoals hierboven beschreven) waarvan je vindt dat het aandacht nodig heeft, neem dan contact met mij op. Ik kan mijn expertise erover geven en wellicht samen tot meer inzichten komen.Wat kan je er aan doen?


Bindweefselmassage is erg effectief. De organen krijgen dmv bindweefselmassage een betere doorbloeding, meer voedingsstoffen (omdat de bindweefsellaag los komt) en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Je kan bindweefselmassage in je gezicht ontvangen maar ook op je rug. Vaak zit de bindweefsellaag daar vast. Bij het losmaken van de laag zul je echt verschil merken. Je zult letterlijk beter in je vel zitten. Het beste werkt het om dit in kuurverband te doen.


Ook kan ik lymfdrainage-massage toepassen voor het afvoeren van vocht en afvalstoffen.Wat zijn de functies van het bindweefsel:


  • het geeft structuur en steun

  • zorgt voor opslag van energie

  • beschermt de organen

  • speelt een rol in wondgenezingTot slot:

Wist je dat eiwitten, vitamine C en omega-3 een belangrijke rol spelen in het onderhouden en herstellen van het bindweefsel?

Daarnaast is het slikken van suppletie aan te raden. Collageen, hyaluronzuur en glucosamine spelen een belangrijke rol.Win-win: is je bindweefsel in balans dan is je hele lichaam én je huid in balans en zul je stralen!


Wees zuinig op je huid en lichaam, je hebt er maar één!


Liefs, Karin


PS Nieuw bij mij verkrijgbaar in de salon: Collageenpoeder met aardbeiensmaak van Omegaflow.

Na een bindweefselmassage krijg je altijd een collageendrankje. Probeer het eens uit en kom langs!


PPS De producten van Naturgeist, die ik gebruik in mijn salon, zijn natuurlijke producten en bevatten o.a. vitamine C , hyaluronzuur en nog veel meer fantastische ingrediënten die jouw huid graag wil ontvangen!


60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page