top of page

Voeding rijk aan biotine bevordert de schoonheid én je wordt er slimmer van!

Bijgewerkt op: 19 jan.
Voeding dat rijk is aan biotine is belangrijk voor je huid, haar en nagels, omdat het ze gezonder en stralender maakt. Je huid zal soepeler en zachter aanvoelen.


Wat is biotine?


Biotine is een vitamine die tot de B-vitaminen hoort. Het is essentieel voor je lichaam, huid , haar en nagels. Als je merkt dat je haar breekt en uitvalt en je nagels broos zijn, kan dat komen door een biotine tekort. Je lichaam neemt biotine snel op omdat het een vitamine is die in water oplosbaar is. Hierdoor zie je al snel resultaat.


Voedsel dat rijk is aan biotine stimuleert de aanmaak van hemoglobine (eiwit dat rode bloedcellen in het bloed vervoert en dus zuurstof). Ook reguleert het de bloedsuikerspiegel. Het maakt het makkelijker om koolhydraten en vetten te verteren. Goed voor de lijn dus. Biotine is geweldig tegen hart- en vaatziekten.


Voedsel rijk aan biotine


Vlees en vis


Kippenlever bevat de meeste biotine als het om vlees gaat. Ook zit er zink en ijzer in. Beide mineralen zijn essentieel voor ons lichaam en de huid.


Wat betreft vis kun je het beste voor zalm kiezen. Dit bevat ook andere B vitaminen zoals B3, B6 en B12. En het is rijk aan omega 3 vetzuren.


Eieren


Eierdooiers zijn een hoge bron van biotine. Ze bevatten ook vitamine D en vezels.


Noten


Noten (amandelen en walnoten) zijn geweldig voor ons lichaam. Ze bevatten biotine, eiwitten en vezels. Ze zijn ook geweldig voor het behoud van een goede hartgezondheid.


Peulvruchten


Erwten en linzen leveren veel biotine en ze zijn goed voor je spijsvertering.


Zonnebloempitten


Zeer rijk aan biotine maar ook aan magnesium en antioxidanten.


Bananen


De banaan is een supervrucht. Ze bevatten een hoge concentratie biotine maar ook magnesium, kalium, ijzer, calcium, fosfor, vitamine A,C en B6 én veel vezels.


Granen


Diverse granen, haver, gerst en zemelen bevatten grote hoeveelheden biotine.Tot slot nog een paar groenten waar deze super vitamine in zit:


* avocado's

*groene bladgroenten

*rode bessen

*champignons

*uien

*wortelen


Zoals je ziet zijn er veel voedingsmiddelen rijk aan biotine. Geen excuses meer om ze niet te eten. Je doet er je huid en haar veel plezier mee én je zult beter in je vel zitten. In de meeste multivitamine-tabletten zit biotine. Hiermee kun je makkelijk aanvullen, vooral in de wintermaanden.


Wees zuinig op je huid, je hebt er maar één !Liefs Karin


PS. Zoals ik al schreef word je ook slimmer van voedsel rijk aan biotine. Met name van vis, noten en eieren. Dit komt doordat er omega 3, anti-oxidanten, vitamine B en D in zit. Omega 3 vetzuren zijn goed voor de ontwikkeling en onderhoud van de hersenen en ogen. Daarnaast draagt het bij aan het ondersteunen van een gezonde bloeddruk.


89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page